Взрив пред SKAI TV в Атина

Взрив пред SKAI TV

Взрив пред SKAI TV е избухнал в неделя, 16.12.2018 г.,  2:30 ч. местно време пред сградата в Атина

Няма жертви и ранени след избухването на взрив пред SKAI TV, тъй като полицията е получила анонимно обаждане преди взрива. От телевизията съобщават на сайта си, че са разрушени прозорците от първия до шестия етаж.

Официален източник на телевизията съобщил, че: “Материалните щети са големи на всички етажи, но най-големи са на третия и четвъртия етажи, където са офисите на служителите.”

Засега никой не е поел отговорност за взрива пред SKAI TV, но в миналото крайно леви и анархистични организации извършиха подобни атаки срещу медии.

“Това е атака срещу демокрацията. Благодарни сме, че щетите са само материални и никой не е пострадал.”, заяви Олга Геровасили, говорител на правителството. Тя заяви още, че анти-терористите водят разследване по случая. Много полицаи все още събират доказателства от местопрестъплението.

Всички телевизии предаваха на живо пред сградата на SKAI TV.

Говорител на полицията заяви, че взривното устройство предизвикало взрива пред SKAI TV е съдържало около 5 кг. експлозиви и е било поставено в близост до алея до сградата.

SKAI TV е една от най-големите гръцки телевизии. Тя е част от медийна група която включва радио станция и е свързана с най-големия ежедневник Катимерини.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*