Възраждането на Интерхотел Велико Търново: Модерен кулинарен и развлекателен рай

През последните няколко месеца емблематичният Интерхотел Велико Търново, сега собственост на местния бизнесмен Величко Минев, предприе пътешествие, за да възвърне предишната си слава със съвременно преобразяване. Трансформацията стартира през юли, като се фокусира върху обновяването на целия комплекс, включително фасадата, вътрешните дворове, зелените площи, парковата зона, детската площадка и цялостния екстериор. В началото на септември терасата на ресторант “Белла Виста” вече посреща гости, а закритите помещения отварят врати през октомври.

Bella Vista: Кулинарна наслада

Разположен в източната част на комплекса, “Белла Виста” е на мястото на старата механа “Воденица” и се отличава с освежен модерен облик. Облицовката от оникс и декоративните елементи излъчват изисканост, като всеки детайл от мебелите до осветлението е изпълнен по индивидуален проект. Деан Иванов, управител на комплекса, подчертава акцента в менюто върху висококачествени, добре поднесени специалитети, съобразени с индивидуалния вкус.

Кулинарният екип, включващ опитни готвачи с международен опит, си сътрудничи, за да осигури разнообразно меню за вегетарианци и любители на месото. Уникални комбинации, като патешки дроб с поширана круша и свинско филе, глазирано с тъмна бира, представят традиционни български вкусове, представени по изискан и примамлив начин.

Уникални предложения и бъдещи планове

“Bella Vista” се отличава не само с изключителното си меню, но и с търсените си опции за закуска, включително късна закуска и “неделна дълга закуска”. Разглеждат се планове за доставка на храна поради повишеното търсене.

Десертите, изработени от сладкарите на хотелския комплекс, са уникални за обекта, приготвени със свежи, висококачествени съставки и модерни кухненски технологии. Ресторантът, който набира популярност на пазара, очаква оживен новогодишен сезон, като местата се запълват бързо.

Планове за разширяване и развлечение

В бъдеще “Интерхотел Велико Търново” си поставя за цел през януари да отвори детски парти център, предлагащ забавления за всички възрасти и домакин на различни събития. Допълнително плановете включват обновяване и откриване на част от хотелската база през пролетта, като въведат около 60-70 обновени стаи. Историческият голям ресторант на Interhotel също е в процес на реконструкция, като вече са поети ангажименти за абитуриентски балове през май.

Комплексът постепенно се реставрира, разширява и надгражда, за да възвърне ролята си на забележителност на Велико Търново. Пешеходна зона за отдих по поречието на река Янтра е част от бъдещата визия, с усилия за почистване на растителността за достъп и евентуално създаване на алея с пейки.

Текущата работа включва разширяване на паркингите и обновяване на тротоарните настилки, за справяне с предизвикателствата при паркирането в централната част на града. Бъдещите планове включват възстановяване на басейна и СПА центъра на хотела, което ще допринесе за цялостното удобство и привлекателност на комплекса.

С напредването на Интерхотел Велико Търново визията е ясна: да предложи носталгично, но същевременно съвременно изживяване, което да го превърне в символ на града, както е бил в миналото.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*