Резервации на хотели с гласови команди

Резервации на хотели с гласови команди
Резервации на хотели с гласови команди

Гласовите команди променят начина на резервации на хотели и полети през 2019

Искате да смените полета си ? Дайте команда на своя смартфон.

Ще започнем ли да нареждаме на смартфоните си ?

Революция в хотелските резервации

10 сек. за избор на хотел, резервация и плащане. Това предлага революционният сайт hotelbot.com. Изключителната му бързина се базира на това, че запомня Вашите предишни предпочитания и само с няколко гласови команди може да приключите и да платите своята резервация. Начинът на резервация никога не е бил по-лесен. Не се нуждаете от апликация. Може да използвате месинджъра на Facebook или просто напишете няколко определени думи за да започне процесът на гласова резервация. По същия начин може да промените или да отмените Вашата резервация.

Сайтът phocuswire.com организира ежемесечни дискусии на теми, които пряко засягат развитието на туризма.

През м. март 2018 г. тяхната тема бяха гласовите технологии, тяхното развитие и въздействие върху туристическия бизнес и по-точно върху резервации на хотели и полети. Бяха разгледани примери за ефективен гласов интерфейс на компании като Trainline, Kayak Expedia и Skyscanner.

След дискусията тези технологии се развиха с бързи темпове. През юни Amazon представиха своята Alexa в сферата на хотелските услуги. През октомври Expedia създадоха възможност за резервации на хотели и полети използвайки Гугъл Асистанс.

Развитието на софтуеъра за гласови команди отиде още по-далеч. Amazon продължиха да разработват нови продукти, не само за резервации на хотели, които се управляват чрез Alexa. От своя страна Google и Alibaba разработиха Ол Инклузив гласов асистент, а Facebook влезе в битката със своя Portal – комбинация от интелигентен говорител и гласово-активираща се камера.

Очаква се всички тези устройства да бъдат акцент в подаръците през Коледно-Новогодишните празници като през 2019 г. оборотът на този сегмент от пазара да достигне 7 милиарда USD. Това ще го направи най-бързо развиващия се пазар на устройства за комуникация през цялата история на този бизнес.

Какво казва Чарз Кадбъри, изп. директор на Say It Now

Нов играч: От Самсунг направиха изявление, че до 2020 г. всички техни продукти ще бъдат оборудвани с технология за гласови команди. Някои от тях вече са подготвени да бъдат пуснати на пазара през 2019 г., а Bixby ще се превърне в привлекателна платформа за развитие от разработчиците.

Най-доброто тепърва предстои. Повечето от гласовите продукти са базирани в облачното пространство. Това означава, че те се подобряват всеки изминал ден.

Многоканалност. Не всичко е само глас. През последните две години не се уморих да обяснявам, че: “Иновация е възможност да се комуникира на разговорен език, а не с интелигентни говорители и чатботи.”

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*