Метрото в Солун ще заработи през 2020 г.

Метрото в Солун
Метрото в Солун

Метрото в Солун ще започне работа през 2020 г., а първата станция бе официално открита в събота, 29.12.2018 г. По този случай в най-големия град в Северна Гърция беше посетен от министър-председателя Алексис Ципрас. Станцията Сидривани/Ектаси се намира в близост до Солунското панаирно градче.

Пред Атинско-Македонската Информационна Агенция /АНА/ изпълнителният директор на Атико Метро АД Янис Милопулос заяви: “Това е първият случай, в който на хоризонта се вижда завършването на метрото”.

Той обяви, че до Коледа на 2020 г. цялата система трябва да заработи, а 2019 г. ще бъде ключова. Тогава ще бъдат доставени влаковете и през лятото ще бъдат извършени първите тестове.

Традиции при посрещането на Коледа в Гърция

Метрото в Солун ще започне работа през 2020 г., а първата станция бе официално открита в събота, 29.12.2018 г. от Алексис Ципрас.

Според неговите думи за изграждането на метрото в Солун се използват най-новите технологии и то ще бъде най-модерното в Европа. Влаковете ще бъдат екологични и без водачи. “Както знаете метрото в Солун ще е напълно автоматизирано, без водачи. Това означава, че ние ще се нуждаем от много сериозни тестове за калибриране на системата. Те ще продължат около една година, така че да няма дори минимален шанс за какъвто и да било инцидент.”

Кадри от станцията и от къде ще минава метрото в Солун

Строителните работи по метрото в Солун започнаха през 2006 г. Това е най-значителният строителен проект в Гърция. 75% от него се финансира от европейските фондове.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*