Министерството на туризма е първото електронно министерство

Министерснтвото на туризма е първата държавна администрация, която ще даде възможност от днес на всички, които искат да заявят каквато и да била регистрация по Закона за туризма да го направят онлайн.

Министър Ангелкова заяви, че това ще улесни всички, които желаят да използват услугите за електронна заявка за регистрация на документи с подписване чрез електронен подпис и лицева идентификация, обяви министърът при представянето на услугите, цитирана от агенция “Фокус”.

Обясни, че е необходима първоначална регистрация, която отнема не повече от 5 минути, след това самото подписване става за 10-15 секунди. Услугите става възможни след съвместен проект с Evrotrust, а разработването е отнело 4 месеца.

Ангелкова подчерта, че са спазени всички изисквания за защита на личните данни.
Първото електронно министерство е Министерството на туризма
За една година потребителският достъп през Министерството на туризма ще бъде безплатен и след това ще има възможност за 5 електронни подписа безплатно. Впоследствие достъпът до тази улеснена регистрация ще става срещу абонамент от 2 лв. на месец, което министърът сравни с едно паркиране за един час в синята зона на града. Абонаментът ще може да бъде прекратяван и подновяван по всяко време.

Достъпът до електронния регистър ще може да става от всякакво устройство.

Надяваме се това да е огромен тласък в начина, по който гражданите комуникират с държавата – съвременен, модерен и удобен и много по-сигурен от всичко познато до момента, коментира Георги Димитров от Evrotrust

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*