Годишни награди в туризма 2021

До 11 ноември 2021 г. е срокът за подаване на предложенията за награди в туризма

Министерството на туризма обяви началото на годишните награди в туризма за 2021 г. Това ще бъде шестото състезание, което се превърна в признание за добрите практики и упоритата работа в туристическия сектор през последните 12 месеца. Именно в тези предизвикателни и трудни времена е важно да се даде и разпознае добър пример за индустрията и бизнеса, който продължава да работи въпреки трудностите.

Тази година състезанието се провежда в съответствие с миналогодишните правила, които са в съответствие с всички промени в работата на индустрията, предизвикани от разпространението на COVID-19. Състезанието ще бъде разделено в 10 категории, от които 4 професионални, 4 художествени и 1 предназначена за български общини. По традиция голямата награда в категорията “Изборът на българите” ще бъде запазена и ще бъде определена между всички туристически атракции в “100-те страни” и “50-те по-малко известни места”.

Заявлението се подава онлайн в платформата www.tourismawards.bg. Формулярът за участие е опростен, разработен под формата на анкета, попълнен и изпратен директно през уебсайта. В него са описани подробно всички условия, на които участниците трябва да отговарят.

Крайният срок за всички заинтересовани страни да подадат предложения е 13:00 часа на 11 ноември 2021 г. Допустимите кандидати ще бъдат обявени на уебсайта, а онлайн гласуването ще започне на 13 ноември 2021 г.
В категорията изкуство – за туристически публикации всяка медия може да използва само един вид материал за участие в една категория. След получаване на множество предложения от определена категория конкретни медии или участник ще бъде номиниран според стандартите и методите на конкурса.

Онлайн гласуването ще определи победителя във всяка категория. Всяко лице може да гласува веднъж за участник в категория (един глас се брои за всеки IP адрес) и може да подкрепя кандидати във всяка категория. Онлайн гласуването ще приключи в 00:00 часа на 22 ноември 2021 г.

Експерти ще следят за манипулации и нередовно гласуване. Тази година също ще засили контрола и ще се предвидят повече мерки за свеждане до минимум на шанса за промяна на електронното гласуване. Опитите за интервенция ще бъдат докладвани своевременно и ще имат отрицателно въздействие върху класирането на съответните кандидати.

Категориите, за които може да се подават заявления за участие, са:

  1. „Туристическа атракция/обект“;
  2. „Специализиран туризъм“;
  3. „Туристическа дестинация“;
  4. „Иновация“;
  5. „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“;
  6. „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“;
  7. „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“;
  8. „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“;
  9. „Туристическа община – Специална награда за 2021“.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*