1 трилион долара от уелнес туризъм през 2020 г.

Уелнес програми
Преходите от уелнес туризъм ще достигнат 1 трилион долара през 2020г.

Международната асоциация по уелнес туризъм (WTA) отпразнува своят десетгодишен юбилей. Асоциацията публикува резултатите от проучване на уеленс ваканциите. В него се очертават основните тенденции на този вид туризъм в световен мащаб.

Прогнозите са за увеличаване на приходите като през 2020 г. се очаква те да достигнат 1 трилион долара.

Ето 5-те тенденции с прогнози за растеж според Асоциацията по уелнес туризъм:

1.”Пътувам сам”

75% от жените предпочитат да пътуват сами по уелнес дестинации.

Според проучването 25% от всички участници в проекта предпочитат да посещават уелнес хотелите сами. Управител на уелнес хотел в Banff National Park, Алберта, САЩ отчита, че 50% от посетителите на хотела са жени пътуващи сами. Този процент нараства до 75% при жените, които ползват пакети от 3 и 4 нощувки.

2. Увеличение на новите посетители

Много от туристите за първи път предпочитат уелнес хотел за своята ваканция.

В комплекса “Canyon Ranch resorts”, САЩ 50% от гостите за първи път се възползват от услугите на уелнес хотел. Тази тенденция се засилва през последните няколко години.

95% от туристите, които предпочитат Ол Инклузив пакета на хотел Fairmont Chateau Lake Louise никога досега не са посещавали уелнес хотел.

60% от участниците в проучването на уелнес асоциацията не са посещавали уелнес хотел, но планират да направят това в близко бъдеще.

3.Гъвкавост на престоя

Според проучването се наблюдава изключителна гъвкавост на престоите, които варират в широки граници от 1-2 нощувки до 21 и повече.

Според управителя на New Life Hiking Spa, Killington, Vermont, САЩ през последните 3 години се наблюдава увеличение с 90% на госите с престой над 2 седмици. От друга страна броят на госите предпочитащи по-чести посещения с кратки престои е намалял значително.

Според Джесика Брантли, Sales and MArketing мениджъра на
Hilton Head Health , Южна Каролина, САЩ някои от госите им посвещават от 8 до 12 седмици за участие в уелнес програмите на комплекса. Те са убедени, че това ще окаже по-голямо и продължително въздействие върху здравето им. Според Д. Брантли около 20% от гостите на комплекса планират следващото си посещение още по време на техния престой.

Според сайта на Hilton Head Health едноседмична програма струва около 3 400 до 3 800 USD на човек.

Физическите упражнения се отразяват добре на психичното здраве

4.Психично здраве

Според проучването все повече от любителите на уелнес туризъм се интересуват от програми свързани с психичното им здраве. Някои от управителите на хотели отбелязват, че това е една неочаквана тенденция и за самите тях.

Много от гостите предпочитат даден хотел напр. заради йога програмите, но си тръгват с чувството за подобрено психично здраве. Дори някои от тях споделят, че са предпочели даден хотел докато са търсели йога програми он-лайн, но всъщност срещите им с психолог са били по-ценната част от програмата.

5.Търсене на индивидуални решения

Туристите все повече търсят продукти, които отговарят на техните индивидуални нужди. Те се нуждаят от предложения, които още в момента на резервацията да ги убедят, че уелнес ваканцията е точно това, което търсят.

Много от клиентите посещават хотелите във връзка с проблеми със стреса и следователно търсенето на анти-стрес програми се увеличава значително.

Гостите резервират определена програма в уелнес хотелите с ясна цел относно резултатите, които желаят да постигнат /справяне с трудна ситуация, стреса от промяна на работата, трудна раздяла и т.н./

Това може би ще Ви заинтересува:

» Нова такса за центъра на Венеция

» Метрото в Солун ще заработи през 2020 г.

» 50 млн туристи в Турция през 2019

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*