1300 хотела бяха проверени по програма за устойчивост

Повече от 1300 хотела в 30 страни бяха проверени през първата година от програмата за устойчивост от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Hotel Sustainability Basics е независима глобална програма, контролирана от международно признатите Green Key и SGS.

Целта е хотелите по света, независимо от размера, да следват програма от 12 стъпки за:

Намаляване на въглеродните емисии.
Опазване и насърчаване на природата.
Осигуряване на полза за местните общности.

Проверката е приета от дестинации по целия свят, включително Карибите, Мавриций, Колумбия, Абу Даби, Азербайджан, Мексико и Еквадор през първата година.

Той е възприет и от големи хотелски марки като Jin Jiang, втората по големина хотелска група в света с повече от 10 000 хотела, европейската компания Louvre Hotel Group и Radisson.

Други големи регистрирани марки включват специалисти по приключенски пътувания Intrepid, Abercrombie & Kent, British Airways Holidays, HotelBeds и WebBeds.

WTTC очаква още хиляди хотели да възприемат Основите на устойчивостта на хотелите през следващата година.

Ново партньорство между WTTC и Глобалния съвет за устойчив туризъм (GSTC) установи ясен път по пътя към устойчивостта на гостоприемството.

Партньорството ще създаде структурирана рамка от основни до напреднали глобални стандарти за устойчивост на хотели.

Както каза Джулия Симпсън, президент и главен изпълнителен директор на WTTC, „докато гледаме към бъдещето, нашият фокус остава върху укрепването на тези усилия, гарантирайки, че всяка стъпка, която предприемаме, ни доближава до единна визия за устойчивост в хотелиерството.“

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*