Airbnb вече ще предлагат и транспорт

Новата платформа на airbnb ще предлага много забавления и транспорт

С нова end-to-end платформа ще разшири своята дейност сайтът за наемане на апартаменти и ваканционни жилища Airbnb.com.

Световният сайт ще предлага и услуги свързани с транспорта на своите потребители. Първата стъпка вече е предприета. Airbnb навлиза в този бизнес, като наема може би най-опитния мениджър в този отрасъл Fred Reid. Той е с богата биография във въздушния пътнически транспорт с 30 годишен стаж. Работил е за компании като Lufthansa, Delta Airlines, Virgin America.

През последните 10 години Airbnb предлага над 5 милиона апартамента, къщи, вили и ваканционни имоти в над 80 000 града по света. В сайта може да се намери информация за хиляди ресторанти и предложения за свободното време. Реализираните приходи са над 31 милиарда долара.

Според главния изпълнителен директор Брайън Чески, платформата не се интересува да стане още един уебсайт за закупуване на самолетни билети. Airbnb ще се стреми да подобри транспортните услуги за потребителите си. В тази област има големи възможности за създаване на нови продукти и съвместно с други компании пътуването ще стане по-лесно и забавно, казва той. И добавя: “В миналото това да се качиш на самолет е било магическо изживяване. Но минаха години и придвижването със самолет се превърна в рутина, изчезна забавната част от пътуването. Това трябва да се промени.”

Новата платформа ще съчетава настаняване, транспорт и различни забавления. Още сега може да се намерят заведения за хранене, барове, концерти, различни видове спорт и т.н.

Airbnb съобщават, че ще разширяват своята дейност като създават възможност за партньори от туристическия сектора да ползват платформата.

Може би това ще бъде интересно за Вас:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*