Местата на корабокрушения се превръщат в атракции

Местата на значими корабокрушения в Гърция се превръщат в подводни атракции

Корабокрушенията се превръщат в подводни атракции
Корабокрушенията се превръщат в подводни атракции

Историческите корабокрушения стават „Подводни музеи“ в цяла Гърция. Първият подводен музей, който отваря врати следващото лято, е този на Перистера на островите в Северни споради, което представлява истинско археологическо чудо.

Създаването на „подводни музеи“, в които посетителите могат да се гмуркат, за да посетят една от най-мистериозните глави в историята, скоро ще се превърне в реалност в Гърция, съобщава int.ert.gr.

Първият подводен музей, който отваря врати през следващото лято, е този на Перистера на островите в Северни споради, което представлява истинско археологическо чудо, наречено „Партенон от корабокрушения“. Забелязва се рядка концентрация на амфори редначначени за вино, олио или осолена риба.

Общо три обекта могат да бъдат посетени: Група от осем корабокрушения в Пагаситския залив и района на Алонисос, втора група от седем корабокрушения между Лаврион и Макронисос и трета – в Метони, Месиния, един от които се намира в историческата област на битката при Наварино.

Подводният музей на Peristera е на път да отвори вратите си през лятото на 2020 г. Дотогава човек може да посети информационния център Alonissos за виртуална обиколка или симулирано гмуркане, благодарение на използването на авангардни цифрови технологии.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*