Празниците “Светлина и надежда” в Стария Пловдив

Празници "Светлина и надежда" в Стария Пловдив
Празници "Светлина и надежда" в Стария Пловдив

Много изненади и разнообразни мероприятия е подготвил екипът на “Старинен Пловдив” за периода 09.декември. – 15.декември.2019 г.

Ето и програмата, която е част от празниците “Светлина и надежда” в Стария Пловдив:

На 9 декември в 17:00 ч. в Балабанова къща ще бъде дадено начало на тематична пред Коледна изложба. Талантливите ученици от специалност “Иконопис” на Национална художествена гимназия “Цанко Лавренов” , с ръководител зограф Траян Добрев, ще ви отведат в света на библейските образи и сюжети. Ще бъдат представени икони, алафранги и декоративни композиции – интерпретации на фрагменти от възрожденска къща от Стария град.

На 10 декември в 18:00 ч. в Малка базилика ще се слеете с артистичните виждания на проф. Стефан Лютаков – скулптура и Николай Минчев – фотография, в техните „Успоредни светове“.

На 11 декември в 18:00 ч. в Балабанова къща ще попаднете в приказния цветен свят на Тони Пранджева и нейната художествена керамика.

На 12 декември в 14:00 ч. в къща Хиндлиян Феята на думите ще ни срещне с писателката Мария Колюшева, за да се запознаем с нейните книги за деца и заедно да сътворим Коледната приказка на Стария град.

На 12 декември в 17:00 ч. в къща Клианти ще бъде представена експозицията „В духа на Коледа“ на студенти специалност „ Графичен дизайн и фотография“ при АМТИИ.

Краят на седмицата – 14 и 15 декември, е запазена за децата. Тях ги очакват от 11:00 до 15:00 ч. в къща Клианти, за да им разкажат какво са софитите и за да се забавляват заедно с експертите от Национален институт по недвижимо културно наследство.

Маратонът от събития е мястото за всички, които са любознателни и обичат Стария град! ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*