Атина се превръща в “Град на ангелите” за Коледните и Новогодишни празници

На улиците в Атина ще се появят ангели, като част от празника, който градът е подготвил за 2018 г., съобщи в сряда по време на пресконференция в Атинската градска управа, съобщава АНА.

“Тази година темата е вдъхновена от писмото на Св. Павел до коринтяните. Подготвили сме за нашия град, неговите жители и посетители – програма, пълна с любов и ангели като наши водачи “, съобщи кметът на Атина Георгиос Каминис.

Празникът ще започне на площад “Синтагма” на 11 декември от 19:00 часа, когато светлините на впечатляващото коледно дърво срещу парламента ще се включат едновременно с осветяването в града под звуците на Филхармония оркестър на град Атина и Детски хор на Музикалното училище в Атина.

На 21 декември ще бъде организирано “електронно честване” на зимното слънцестоене в Националната обсерватория в Атина, с участието на Константинос Бета.

От 22 до 30 декември площад “Синтагма” ще бъде изпълнен с музика от многобройните концерти в градския празничен календар; докато площад “Монастираки” в подножието на Акропола ще се превърне в дансинг, с танцови групи, които канят хората да се присъединят към тях за някои ходови движения и рокендрол.

На 31 декември Фестивалният оркестър на град Атина ще открие тържествата в Триз, а вечерта ще продължи с концерти на популярни гръцки певци Кристина Масури, Катерина Кука и Темос Карамуратидис.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*