Безплатни почивки за притежателите на ваучери за социален туризъм в Гърция

Притежателите на ваучери за социален туризъм в Гърция могат да ползват зимни и летни ваканции в туристическо настаняване в Регистъра на доставчиците на DYPA.

Припомняме, че почивките с програмата за социален туризъм 2023-24 г. в Гърция могат да бъдат взети до 30 юни 2024 г. Това е особено подобрена програма, както за бенефициентите /притежателите на ваучерите/, така и за доставчиците на почивките. Програмата се характеризира с намалено до нула частно участие за бенефициентите в разходите за нощувки в местата за настаняване и повишени субсидирани цени към доставчиците.

Бенефициентите могат да ползват до 6 нощувки в избрано от тях туристическо настаняване от Регистъра на доставчиците на DYPA, след директна консултация с доставчика.

Специално за настаняване в Лерос, Лесбос, Хиос, Кос и в префектура Еврос могат да се ползват до 10 нощувки без частно участие, докато в местата за настаняване на Родос, Северна Евия и Самос могат да се ползват до 12 нощувки напълно безплатно.

Същевременно се субсидират и фериботните билети. Участието на общата категория бенефициенти е 25%, на многодетните – 20%. За хора с увреждания билетите за ферибота са безплатни.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*