Пищни жени ще привличат туристи в Уганда

Жени с пищни форми ще привличат туристи в Уганда

Министерството на туризма на Уганда иска да включи в списъка с туристически атракции пищни и секси жени за да привлече туристи, информира електронното издание Daily Monitor.

При откриването на инициативата в Кампала на 06.02.2019 г., министърът на туризма, г-н Годфри Киуанда, каза, че е в ход конкурс за красота, наречен “Мис Закръглена Уганда”. Финалистките ще бъдат избрани през юни.

„Естествен дар за страната ни са красивите жени, които са невероятни за гледане. Защо да не ги използваме като стратегия за популяризиране на нашата туристическа индустрия?” – попита господин Киуанда, посочвайки „извадка“ от красиви жени на пресконференцията.

Кралиците на красотата се движат около басейна на хотел Mestil в елегантни дрехи разкриващи прелестите им, докато се снимат с организаторите на събитието, включително и с г-н Киуанда.

Източник на валута

Туризмът е основен източник на чуждестранна валута за Уганда, а миналата година страната е спечелила 1,4 млрд. Долара от сектора, според правителствената статистика.

Повечето туристи посещават Уганда, за да разгледат националните паркове с разнообразни видове диви животни като горили, птици и други животни. Те също обичат да се любуват на река Нил, езерата и планините.

Жените на Уганда са най-новата атракция, с която министерството се надява да привлече повече туристи и да увеличи приходите.

Г-жа Ан Мунгома, водещият организатор на конкурса за красота, е оптимист, че тези надарени дами ще допринесат за положителния имидж за хората от Уганда.

“Конкурсът “Пищна дама” е събитие, което ще разкрие надареността на истинската африканска жена. То ще накара младите дами да покажат своите красиви извивки и интелект, ” каза г-жа Мунгома. Само лица на възраст над 18 и по-малко от 35 години имат право да участват, заявиха организаторите.

Запитан дали фестивалът не обижда консервативната култура на угандийското общество, г-н Киуанда каза, че Уганда отдавна е оценила по-слабите жени като знак за красота, а конкурсът е просто още една кампания, целяща да оцени красотата в многообразието.

Г-жа Мунгома каза, че повечето участници в конкурси за красота са стройни и с красиви лица, които са западните стандарти за определяне на красотата. Но африканските жени са с уникални закръглени форми, което не ги прави по-малко привлекателни.

В рамките на кампанията Tulambule (нека изследваме) угандийските красавици ще разкажат своите истории, както и ще проявят своя интелект.

Реакциите

“Това не е правилният подход, но когато погледнете социалните мрежи снимките на угандийските жени получават много харесвания. Последователите им могат да дойдат в Уганда като туристи. Макар, че има много други неща в нашата страна, които да привлекат туристите.”, каза г-жа Leilah Nakabira, жена активистка и актриса.

“Това е изостанало, варварско и е злоупотреба с правата на жените. Мислите ли, че туристите идват тук за жени? Това е изобразяване на Уганда по примитивен начин. Който го е измислил трябва да се извини на жените.”, казва г-жа Рита Ачиро, изпълнителен директор на Движението на жените в Уганда.

“Това не е правилният подход. Това е идолизиране на жените като обекти – на тях се гледа като на обекти”, казва жена активистка от Bernic Woman.

Членовете на Парламента на Парламентарния форум за децата предоставиха на г-н Годфри Киуанда, министър на туризма, до вторник, 12.02.2019 г., да отмени конкурса “Пищна дама” и да се извини на угандийците.

Инициативата на министъра, която добави в списъка на туристическите продукти за привличане на туристи жени от Уганда, привлече общественото внимание и предизвика много критики.

Обръщайки се към журналистите в Парламента, депутатът от окръг Касамбйа, г-н Gaffa Mbwatekamwa обвини г-н Киуанда в насърчаването на секс туризма в рамките на своята инициатива за насърчаване на туризма. „Имам източници, които ще потвърдят, че Хон Киуанда има магазин в Kikuubo, за продажба на изкуствени пищни ханшове. Източниците твърдят, че той може да се опитва да подпомогне бизнеса си от този уродлив конкурс”, каза той. “Ще поискам от Парламента и ще помоля председателя да образува специална комисия, която да разследва тези обвинения.”

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*