За 1 евро купуваш къща в Италия

Градчето Самбука със своите къщи за 1 евро

Местната управа иска да засели отново градчето, но има една уловка

За 1 евро предлагат къща в Сицилия докато в някои страни в Европа цените на недвижимите имоти се качват. Това са решили властите на Самбука в опитите си да заселят отново това хълмисто градче. Разположението му позволява да се насладите на невероятна гледка към острова. Градчето започна да се обезлюдява преди няколко години когато много от жителите му започнаха да се заселват в по-големите градове.

Според местните власти всеки може да направи заявка за покупка на имот веднага.

“За разлика от другите градове, които правят това за пропаганда, ние като градска управа притежаваме всички тези къщи” – казва кметът на града Джузепе Качиопо и добавя: “Ние не сме посредници между старите и новите собственици. Ако искате тези къщи – имате ги веднага.”

Уловката е, че всеки решил да закупи такава къща в Италия трябва да се ангажира с ремонти за 15 000 евро. И за да е всичко по италиански е необходимо да внесе гаранция за това в размер на 5 000 евро. Депозитът се възстановява след приключване на ремонтите.

“Но купувачите не трябва да се разочароват. Самбука е познат като бляскав град. Тази плодородна земя е наречена „земният рай“. Намираме се в природен резерват, пълен с история. Прекрасни плажове, гори и планини ни заобикалят. Той е тих и спокоен, идилично убежище за престой с детоксикация. Не можем да си позволим да загубим нашето прекрасно арабско наследство. За щастие чужденците помагат в този спасителен кръстоносен поход.”, казва още кметът Качиопо.

Двуетажните къщи са построени с червеникаво-розов камък и имат дворове, палмови градини и аркадни входове. При ясно време от Вашата къща в Италия може да видите вулкана Етна в планината Сицилия.

Информацията е от вестник Гардиън, Великобритания.

За Вас може да бъде интересно още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*