Лято 2022 в Гърция – анализ и прогнози

Какво ще бъде лято 2022 за гръцкия туризъм? Как ще се отрази пандемията на летния сезон?

Гръцкият туризъм беше силно засегнат през последните години по редица причини, включително пандемията от Корона вирус. С наближаването на сезон 2022 много входящи пътници отменят плановете си. Въпреки това, има начини за намаляване на въздействието на пандемията върху икономиката на страната. Първо, човек трябва да разбере болестта и нейните последици. Освен това е от решаващо значение да знаете най-добрия начин за борба с нея.

Най-голямата тревога при това огнище е здравето на туристите. Скорошно проучване, публикувано в списание Science & Medicine, показа, че хората с това състояние са по-склонни да изпитват респираторни проблеми, отколкото тези без него. Освен това пътуващите трябва да вземат предпазни мерки, когато посещават страната. Въпреки че настоящата пандемия влоши нещата, туризмът в Гърция се възстановява. С пристигането на нова вълна от международни туристи, страната се подготвя за разгара на лятото.

Пътуването с кола е може би най-добрата опция за тези, които искат да разгледат Гърция. Страната има добре развита пътна мрежа и ниски такси. Новите магистрали обаче са скъпи и планирането на пътуването е важно.

Туристопотокът към Гърция ще се увеличи, тъй като туризмът продължава да се възстановява. Всъщност последните правителствени статистически данни показват, че страната е постигнала целта си за пандемичната 2020 г. за 50% заетост на хотелските бази. Освен да почивате в Гърция, можете да се насладите и на културата на страната, докато се любувате на красотата на древните руини.

Снимка – Photo 33088831 / Greek Islands © Freesurf69 | Dreamstime.com

Какви са очакванията за лято 2022 в Гърция?

Туристическият сезон в страната достигна връхната си точка през 2019 г. Резервациите за лятото на 2022 г. вече започнаха и много авиокомпании се съгласиха да увеличат броя на полетите до Гърция. С наближаването на лятото на 2022 г. страната вече се готви за пиковия туристически сезон 2022, който започва по-рано от обикновено.

Ранните резервации за лятото на 2022 г. вече достигнаха рекордни нива и няколко авиокомпании подписаха споразумения за увеличаване на полетите до Гърция. С наближаването на лятото на 2022 г. правителството настоява за удължаване на туристическия сезон с няколко месеца. Това означава, че страната скоро ще бъде залята от туристи. В резултат на това много от по-големите гръцки острови ще бъдат отворени целогодишно, докато по-малките ще бъдат затворени за сезона.

Ако търсите луксозен хотел, средноценови или бюджетен хотел то може да ги намерите във всички региони на Гърция – Халкидики, Йоаниан, Пелопонес и др. Островите в страната са красиви и предлагат спокоен, бавен начин на живот. Ритъмът на живот в Гърция е много различен от ежедневния ритъм на мегаполисите по света. Но на някои места времето сякаш спира за момент, идеално за създаване на трайни спомени за пътешествениците.

С наближаването на сезона 2022 правителството планира да удължи сезона до края на октомври, въпреки че правителството все още не е взело окончателно решение за точната дата. В някои региони туристическата индустрия усилено се готви за възстановяване след горските пожари, които засегнаха островите в страната, включително Родос и Евия. Това ще стане и с пряка помощ от държавата, тъй като туристическият сезон започва в началото на май.

Гърция е страхотно място за почивка и с наближаване на сезон 2022 и дългоочаквания край на пандемията, все повече туристи резервират с надежда своята бъдеща ваканция.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*