Бурята Ипатия носи още сняг и дъжд в Гърция

Обилни снегове очакват Гърция на 09. и 10.01.2019
Обилни снегове очакват Гърция на 09. и 10.01.2019

Новата буреносна система Ипатия засегна някои региони на южната ни съседка в ранните часове на сряда 9 януари 2019 година. Тя носи нова порция сняг и дъжд в Гърция както и екстремно силни южни ветрове. Очаква се третата буреносна система за тази година да повиши слабо температурите които доскоро смразяваха Гърция. Но от друга страна Ипатия ще донесе много обилни дъждове в ниските райони на страната.

Нови снеговалежи се очакват в северните части на южната ни съседка както и във високопланинските части на Централна и Южна Гърция. В Солун времето рязко се влоши в сряда сутринта и градските власти взеха решение да затворят училищата в града само няколко часа след като те отвориха врати. Градските власти обърнаха особено внимание на родителите да положат грижи за безопасността на децата при транспортирането им обратно в къщи. Те добавиха, че ако това е невъзможно училищата ще останат отворени за да предпазят децата докато те получат необходимите защита.

Времето в Солун

Силният снеговалеж донесе на Солун тежък мокър сняг който създаде изключително големи грижи на общината за неговото почистване. Според Националната обсерватория в Атина новият сняг се очаква да падне в Централна и Северна Гърция, в Тесалия, Македония и Тракия. В останалата част на Гърция както и на островите се очакват силни валежи от дъжд.

Бурята Ипатия удари Северната и Западна част на страната в сряда сутринта като се очаква останалата част на Гърция да бъде повлияна в следобедните часове. Силните ветрове се очаква да нарушат сериозно транспортния трафик и връзките между островите и основните пристанища в Гърция. В Атина започна да вали днес следобед.

След силните валежи от сняг и дъжд в Гърция се очаква времето да се подобри в петък когато постепенно валежите д ще спират.

Може би да проявите интерес и към тези статии:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*