Туризмът в Гърция се възстановява

туризмът в Гърция

През 2021 г. са достигнати 50% от приходите от туризъм в сравнение с тези през 2019 г.

Туризмът в Гърция се възстановява. Той е достигнал половината от приходите си от преди пандемията, съобщи гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас. Той заяви още, че по този начин е постигнала целта за 2021 г. Добави, че сега е подходящ момент за насърчаване на извънсезонния туризъм и нови дестинации.

В скорошна реч по телевизия СКАИ министърът добави, че броят на чуждите туристи през септември се е върнал до близо 75% от нивото от същия месец на 2019 г.

Кикилиас каза, че за да се възползва от нарастващата тенденция и непрекъснатия приток на туристи, туризмът в Гърция и министерството се готви да стартира интегриран план за управление. Той ще използва положителните тенденции, за да осигури увеличаване на средния престой. Целта е това да се постигне във всеки сезон чрез ефективно управление на кризата и поддръжка на инфраструктурата.

Стратегията

„Ние подготвяме нашата стратегия и ще я обявим през зимата. Тя която ще включва цялостен модел на управление и отговорност, с акцент върху водните ресурси и управлението на твърдите отпадъци. Друг акцент ще бъде транспорта до и от гръцките острови, управлението на круизните пътувания, удължаване на туристическия сезон, но и на дестинациите“, каза той.

Кикилиас каза, че идеята е туризмът в Гърция да се възползва от празниците на основните пазари. Такива са включително пазари в Израел, Франция, Обединеното кралство и Съединените щати.

“Например, през септември нашите израелски приятели имат празници. Осем седмици: две седмици през октомври, две седмици на Коледа, две седмици през февруари и две седмици на Великден, когато французите бяха в училищна ваканция”, каза министърът.

Той спомена поредица от специални планове, включително плана за пътуване за възрастни, договорен между Гърция и британската туристическа агенция, и нарастващия брой полети от Съединените щати.

„Туризмът в Гърция има значително предимство: правителството реши, че голяма част от нашите инвестиционни ресурси от Европа, ще бъдат използвани за инфраструктура. Като магистрали, пътища, канализационни системи, условия на околната среда и управление на водите“, каза той.

Официален източник – gtp.gr

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*