Евреи взимат под наем хотел Esperia Palace в Атина

Евреи наемат хотел Esperia Palace в Атина за 30 години и 10,5 милиона инвестиции

Компанията Fattal, базирана в Израел, широко известна със своята марка “Леонардо”, е получила дългосрочен договор за наем на хотел Esperia Palace в центъра на Атина. Договорът е на стойност 1,15 милиона евро годишно.

Имотът, където Esperia работи десетилетия преди закриването през 2010 г., е собственост на най-големия пенсионен и здравен фонд на Гърция, EFKA.

Съгласно условията на договора, Fattal ще трябва да извърши реновация на хотела на стойност 10,5 милиона евро за сградата от 12 235 кв.м. Освен това се задължава да категоризира хотела като 5*.

Други участници в търга за хотел Esperia Palace бяха групата Veroukas – гръцки собственици на веригата супермаркети Bazaar – съвместно с френската верига хотели Accor, както и ливанците – Yazbek заедно с Marriott.

Fattal е най-голямата хотелска група в Израел, с 39 хотела и 16 700 стаи, като мениджират популярни туристически обекти в страната и в още 17 държави. Групата управлява 150 хотела в Европа под марката си Леонардо.

Хотел Esperia Palace има 185 стаи и се намира срещу старата сграда на Парламента, на пешеходно разстояние от централния площад Синтагма.

Fattal Hotels ще управлява имота за период от 30 години, с право да удължи лизинговия договор с още 10 години със съгласието на двете страни.

Може би ще бъде интересно за Вас:

» 1 трилион долара от уелнес туризъм през 2020 г.

» Гръцка салата – рецепта и критики

» Туризмът в България през 2018 г.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*