Алтернативното настаняване набира скорост

The Unicorn House в Милано
The Unicorn House в Милано

Booking.com е един от водещите световни сайтове за пътуване в света. Вече над 3 милиарда туристи са ползвали офертите за настаняване на платформата. Данните са за периода 2007 г. – 2019 г.

750 милиона от тези гости ползват офертите за настаняване в алтернативни жилища. Те включват домове, апартаменти и други уникални места за настаняване.

Чрез платформата най-голям брой туристи са посетили Рим, Лондон, Дубай, Мелбърн, Маракеш и Куала Лумпур.

През 2000 г. на сайта за първи път се предлага алтернативно настаняване в апартаменти. Следват първата хижа през 2005 г. и първата хотелска лодка през 2006 г. Днес Booking.com предлага над 28 милиона оферти от над 148 000 дестинации в над 220 страни и територии по целия свят.

Някои уникални предложения

Някои от предложенията на Booking.com са наистина униклани. Residence Arco Plage е красив ваканционен дом в Olmeto, Франция. Lakeside Town Farm е уютно бунгало за самостоятелно приготвяне на храна в средата на работна ферма във Великобритания. И двата имота приветстват гостите на Booking.com от 2005 г. Други имоти предлагат луксозни палатки със съвременни дизайнерски стъпки от зашеметяващата дива природа на Африка. Такъв е Honeyguide Tented Safari Camps в Национален парк Крюгер, Южна Африка, който , приветства приключенските клиенти на Booking.com.

Residence Arco Plage е красив ваканционен дом в Olmeto, Франция
Honeyguide Tented Safari Camps в Национален парк Крюгер, Южна Африка

„Гледайки назад ние осъзнаваме докъде сме стигнали заедно с невероятните доставчици на жилища по целия свят. Това ни помага да открием изследователя във всеки от нашите клиенти, които искат да изживеят света”. Това са думи на Оливие Гремилон, вицепрезидент на Booking.com. „Вълнуващо е да се погледне напред в бъдещето на пътуването, когато се появят нови дестинации, технологиите се развиват и апетитите на пътниците за откриване и изследване се увеличават. Приблизително 40% от активните ни клиенти са резервирали алтернативен имот за настаняване в някакъв момент през последните 12 месеца. Уникалните преживявания на престоя ще продължат да бъдат в сърцето на утрешното пътуване, дори повече, отколкото днес. “

Те се чувстват като у дома си дори в най-отдалечените краища на света. Забележително е, че проучванията на Booking.com, проведени с над 21 500 техни клиенти, установиха, че почти 63% смятат, че техният престой е подобрен от лицето, което се грижи за тяхното настаняване. В същото време те оценяват възможността да опознаят по-добре различните култури чрез своя домакин.

Наградите за оценки на гостите

Увеличаването на търсенето на пътници за алтернативни типове настаняване беше потвърдено и в тазгодишните награди на Booking.com Guest Review. Близо 73% от всички награди бяха за жилища, апартаменти и други уникални места. Част от тях са лодки, иглута за почивка и селски къщи.

Апартаментите взеха най-много награди в категорията “Оценка на гостите” за втора поредна година. Те са повече от 36% от всички имоти в световен мащаб.

Уникални оценки през годините са получили някои от местата за настаняване. Част от тях са The House of Sparkle в Лондон, The Unicorn House в Милано и Малката къща на Кевин Харт в Ню Йорк, историческия Trinity College в Дъблин, Ирландия, лагера Hasan Zawaideh във Вади Рум, The Bali Dream Villa Seminyak и Orca Island Cabins в Seward, Аляска.

The House of Sparkle в Лондон
The Unicorn House в Милано

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*