Холандия с мерки срещу свръх-туризма

Холандия се стреми да ограничи туристопотока
Холандия се стреми да ограничи туристопотока

Холандия ще спре да насърчава пътуванията на чужденци в Амстердам. Страната ще насочи вниманието си към управление на рекордния приток на посетители.

Холандския съвет по туризъм подробно описа новата си стратегия тази седмица. Един от най-важните му приоритети ще бъде привличането на посетители извън Амстердам и градините на лалетата в страната. Съветът ще приеме политики, които да гарантират, че туризмът е от полза за всички холандски граждани.

“Досега холандското правителство и хотелиерската индустрия се фокусираха предимно върху популяризирането на холандската дестинация, за да привлекат повече посетители”, се казва в резюмето на доклада си “Перспективен 2030”. “Сега можем да кажем, че повече не винаги е по-добре, със сигурност не навсякъде.”

В доклада се казва, че се очаква броят на посетителите да нарасне с поне 50%. От 18 милиона през 2017 г. до 29 милиона през 2030 г. Ако растежът от последните няколко години продължава експоненциално, посочва докладът, то броят може да достигне 42 милиона до 2030 година.

За да отговори на свръх-туризма, бордът призова, наред с други неща, да привлече различни посетители на различни места в Холандия и то по различно време.

“За да постигнем това, трябва да подобрим сегашното предлагане и да разработим ново предложение. , както и да поставим в центъра на вниманието неизвестни области. Чрез разпространяването на бъдещите посетители по-равномерно в Холандия, повече региони и местни жители ще се възползват от приходите от туризъм.”

Докладът призова също за работа за привличане на повече “качествени туристи”. Последните доклади сочат, че една трета от туристите в страната посещават Амстердам заради “червените фенери” и законите благоприятстващи употребата на марихуана.

Амстердам е също популярно пристанище за речни и океански круизи. По-рано тази година градът започна да налага данък от $ 9 на пътник на океанските кораби.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*