За какво предупреждават британците решили да посетят България?

Съвети към британските туристи в България
Съвети към британските туристи в България

Наскоро правителството на Великобритания актуализира своята информация на сайта gov.uk насочена към пътуващите британски граждани в България.

Според официалния сайт на британското правителство в България има спорадични протести. Пътуващите в България са посъветвани да избягват всички протести и да бъдат в течение с медийните съобщения и да следват съветите на местните власти.

Друг съвет е да се имат предвид джебчиите, кражбите на чанти и уличните атаки срещу посетители в градските центрове и крайбрежните курорти. Особено внимание се обръща на автобуси, влакове и оживени улици. Според информацията се забелязва увеличение на кражбите в автобуса от Несебър до Слънчев бряг.

В сайта на правителството се съобщава за грабежи и заплашително поведение от таксиметровите шофьори в Слънчев бряг. Друг съвет е да не се ползват нелицензирани таксита.

Относно опасността от терористична атаки сайтът съобщава: “Терористичните атаки в България не могат да бъдат изключени. На 30 декември 2016 г. българските власти обявиха засилени мерки за сигурност във всички градове, зимни ски курорти и места, където се очакват големи събирания.”

В крайна сметка и правителствения източник признава, че има сигнали, че почиващите се насърчават да подават жалби за телесна повреда или за стомашно заболяване по време на престоя в България. И същевременно предупреждава, че “Трябва да обмислите подаването на жалба или иск само, ако наистина сте пострадали от нараняване или заболяване. Ако подадете невярно или измамно искане, срещу Вас може да бъде образувано съдебно производство във Великобритания или България.”

Друг съвет към британските граждани, които посещават България е да носят копие от информационните страници на паспорта си по всяко време като доказателство за своята самоличност.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*