Цветница – къде да почиваме

Цветница в Родопите
Цветница в Родопите

Цветница е един от най-хубавите български празници. Не само за това, че имен ден празнуват голяма част от нас. А заради посланието, което носи в себе си.

На този ден Исус е влязъл в Иерусалим посрещнат от множеството с маслинови клонки и цветя. Но той напълно е осъзнавал, че не след дълго ще бъде разпнат за да спаси човечеството. Дълбокият смисъл на този акт е вземането на решение за спасение на своите ближни чрез саможертва непозната до този ден.

И така Цветница се е утвърдил като празник на новото начало. Празнува се зараждането на пролетта, на нещо ново, празник предшестващ новия живот.

На този ден се ходи на църква с цветя и върбови клонки. Те се оставят в църквата и се взимат други, които вече са били осветени. Хубаво е този ритуал да се направи на ново място, сред природата. А какво по-добро място от цветната природа на Родопите.

СПА хотел Персенк, Девин

Ако наистина решите да пътувате до най-българската планина, то не пропускайте възможността да посетите СПА хотел Персенк. Намира се в Девин, точно срещу църквата “Св. Йоан Рилски”. От хотела се открива прекрасна гледка към Родопа планина.

Предложението за Цветница за 2019 г. е доста примамливо – само 64 лв. за нощувка, закуска и СПА пакет, или 72 лв. за нощувка, закуска и СПА пакет. В цената са включени ползване на вътрешен басейн, детски басейн, сауна, джакузи и др. Освен това може да се забавлявате в боулинг залата или с игра на джаги.

Весели празници!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*