Какво трябва да видите на п-ов Пелопонес

Има толкова много да се види и направи в красивия континентален регион на Пелопонес в южна Гърция

Прекрасни пролетни дестинации в Пелопонес, Гърция

Посетете красивия континентален регион на п-ов Пелопонес в южна Гърция

Има толкова много да се види и направи в красивия континентален регион на п-ов Пелопонес в южна Гърция. Ето някои забележителности:

Месиния

В югозападната част на п-ов Пелопонес ще откриете Месиния, с оживената му столица Каламата (известна със своите маслини и летището, което осигурява достъп до региона). Само на два часа път с кола от Атина, Messinia е известен със своите пейзажи, безкрайни маслинови горички, клисури и плажове. Той е и дом на някои от най-впечатляващите забележителности на Гърция, като венецианските замъци на Метони и Корони, както и красивите села, и двореца Нестор и Пилос. Посетете древния Messini близо до село Mavromati, за да се полюбувате на красивите руини на Асклепион, амфитеатър с мозаечен под, стадионите и агората /пазара/.

Полуостров Мани

Когато посещавате първоначалния дом на спартанците и дорийците, започнете от върха, в спокойните, естествено изобилни и живописни селища на планината Тайгетос. През пролетта обикновено са все още снежни. Taygetos е идеалното място за любителите на приключенията, тъй като има красиви туристически пътеки. Непременно трябва да се види дефилето Viros. Възхитете се на кулата Гуделис в Кариовуни, от която се разкрива гледка и звук от течащи води, които се спускат от планините. На п-ов Мани има много старинни византийски църкви и маслинови горички. Посетете живописните крайбрежни градове Stoupa и Kardamyli, направени известни от британските туристически писател Patrick Leigh Fermor, чийто дом може да бъде посетен при назначаване в Outer Mani. В Дълбокото Мани не пропускайте други светски пещери Дирос. Тръгнете към най-южния край до богатото историческо селище Тенаро или се отправете към красивите кули в Ватиа.

Древна Олимпия

Когато се намирате на п-ов Пелопонес , е почти грях да пренебрегнете възможността да отидете на запад, за да посетите светилището на Зевс. Там са се състояли първите олимпийски игри. Посетете прекрасния Археологически музей, както и Музей на историята на Олимпийските игри. Там се намират и много храмове, като тези на Хера и Зевс, кръговият Филиппий, посветен на македонския крал Филип II, тренировъчните палестри, стадионите и Булеутерионът. Град Олимпия, в района на Катаколо, Илия, е незабележим, но сладък за туристическа разходка с някои хубави гледки.

Аркадия

В централната част на Пелопонес се намира планинската Аркадия, в гръцката митология, известна като земята, където е живял Пан, и идиличната мизаична сцена за ренесансови картини и утопична европейска поезия от 19-ти век. Той е бил и щаб на генерал Теодорос Колокотронис по време на гръцката война за независимост. Посетете и опитайте вкусна традиционна кухня в различните села, като Витина, Лангадия, Каритена и Стемница. Последното е особено подходящо за туризъм или рафтинг по река Lousios. Димицана с форма на подкова също си заслужава посещението заради неговата богата история и интересни места като Музея на църквата, Музея на барута и музея на откритата вода.

Монемвасия

Считан за едно от най-романтичните места за посещение в Гърция, този замък, създаден по време на византийската епоха, но впоследствие обитаван от франките, венецианците и османците, е изумително приказен. Той е със статута на единствения замък в Европа, в който постоянно се живее. Тук има посетителите от цялата страна и от света, за да мечтаят по тесните калдъръмени улички. Очарователни са прекрасните малки магазини, кафенета и заведения за хранене с изумителни гледки към миротското море. Там има около 40 църкви, но най-впечатляващите от тях са Агиос Павлос от 10-ти век, Агия София, София и Христос Елкоменос (най-голямата средновековна църква в Южна Гърция). Разходете се по укрепения път към Горния град, за да се възхитите на перфектно поддържаната архитектура и морската панорама отгоре.

Вижте някои предложения за почивка на п-ов Пелопонес.

Може би това ще бъде интересно за теб:

5 причини за очаквания слаб летен сезон у нас

TUI с нова онлайн платформа в Азия

Гръцки остров – живееш там и ти плащат

Ново приложение се грижи за здравето ни

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*