ITB в Берлин отменено заради коронавирусната истерия

Страхът от коронавируса отмени едно от най-големите туристически изложения в света

Организаторите на най-голямото изложение за пътувания в света, туристическият панаир ITB в Берлин, отмениха събитието заради страха от коронавируса. Очакваха се 160 000 посетители да присъстват на тазгодишното събитие. Информацията е от официалния сайт на изложението – itb-berlin.com

„Ние поемаме сериозно своята отговорност за сигурността и здравето на нашите гости, изложители и служители. Затова с тъга съобщаваме за необходимото отмяна на ITB Berlin 2020. “

Панаирът трябваше да бъде открит следващата сряда, но притесненията нараснаха, след като Германия регистрира скок в броя на заразените жители тази седмица. От 10 000 изложители, очаквани от ITB от цял ​​свят, 22 щяха да дойдат от Китай, а 25 други от Хонконг и Тайван.

При потвърдени случаи на нов коронавирус в най-голямата европейска икономика, над 60 от всуки 1000 души остават в карантина. Училищата и детските градини също бяха затворени в областта на Берлин до понеделник, тъй като броят на случаите, свързани с вируса достигна 20.

Ситуацията с коронавируса в Германия

Със случаите, които сега са регистрирани в няколко други провинции в Германия, включително Хесен, Баден-Вюртемберг и Бавария, министърът на здравеопазването Йенс Спан заяви тази седмица, че най-голямата страна в Европа е „в началото на коронавирусна епидемия“.

Германското правителство разпорежда на местните власти в 16-те ровинции да актуализират плановете си за готовност за пандемия. От четвъртък властите изискват също така пътуващите и пристигащи от Китай, Южна Корея, Япония, Иран и Италия, да предоставят данни за контакт, в случай че трябва да бъдат проследени движенията им поради възможни инфекции.

Организаторите на панаира, който трябваше да започне на 4 март за четири дни, първоначално очакваха около 160 000 посетители. Само няколко дни преди отмяната, мястото на Messe Berlin и организаторите на ITB изразиха увереността си, че панаирът ще се проведе по план. Но през последната седмица изискванията към изложителите бяха затегнати.

Делегация от TAT (Туристическа агенция на Тайланд), както и редица представители на туристическия бранш в Тайланд, бяха планирали да присъстват и да участват като изложители на тазгодишното изложение ITB.

Междувременно туристическото изложение в Китай, най-бързо развиващият се регионален търговски панаир, планиран за май, вече беше отменен от организаторите миналата седмица.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*