Папа Франциск I на среща с организатори на изложения

Негово Светейшество се срещна с представители на UFI /Международна асоциация на организаторите на изложения/ на частна среща. Папа Франциск: „Изложенията предлагат значителни възможности за представяне на света на богатото разнообразие и красота на местните култури и екосистеми“.

На среща с лидери на търговските изложения от целия свят във Ватикана папа Франциск I заяви, че „панаирите и изложбите имат не само положително въздействие върху регионалната икономика и пазарите на труда, но също така предлагат значителни възможности за запознаване с богатото разнообразие и красота на местните култури и екосистеми.“

По повод срещата на върха на главния изпълнителен директор на международната асоциация /UFI/ Негово Светейшество покани сто участници на събитието на частна среща, проведена в Сала Клементина в сърцето на Ватикана. Те пристигнаха от 37 страни от цял ​​свят, за да присъстват на срещата на върха. Фиера Рим с изпълнителен директор Пиетро Пикинети бяха домакин на партньор на събитието.

Като глобална асоциация на организаторите на изложения, UFI представлява и обслужва организатори и места за изложби, както и партньори от индустрията. Президентът на UFI Мери Ларкин (президент на Diversified Communications, САЩ) ръководи делегацията на срещата с папа Франциск I. „За нас е голяма чест и привилегия, че папа Франциск ни покани на този обмен. Често в ежедневния си трудов живот се фокусираме много върху предоставянето на следващото събитие. Днешната среща носи мощно послание, че социалното и културното измерение на нашата работа заслужава също толкова внимание. “

„Посланието, което папа Франциск сподели с нас, е много силна мотивация да продължим да работим за подобряване на нашите събития, за да ги направим възможно най-приобщаващи, възможно най-разнообразни и все по-устойчиви. За мен – както и за всички в залата – тази среща вече е незабравима “, каза тя.

По повод срещата UFI предостави Негово Светейшество клонка от маслиново дърво – символ на страстта за мирен диалог и устойчиво развитие, създадена чрез изложби и събития. Освен това, тъй като индустрията на изложенията се ръководи от човешкия фактор и диалог, делегацията донесе чай и шоколад от Буенос Айрес, дома на папата.

Срещата завърши със сцена, рядко виждана в такива случаи: папата покани всеки член на делегацията на лично ръкостискане и кратък диалог, като по този начин подчерта уникалната сила на личните връзки.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*